Имамо ли довољно дрва за огрев?

Иако до зиме има још пола године, актуелна енергетска криза у целој Европи многе је натерала да већ сада почну да размишљају како ће се грејати ове зиме, како због цене енергената, тако и због страха од могућих несташица струје. Због тога ће нам у госте доћи Звонко Баковић из Србијашума који ће нам пренети има ли довољно дрва за огрев, као и која је улога овог јавног предузећа у вези са снабдевањем тржишта сировинама за пелет. О овој теми разговараћемо и са слушаоцима у редовној рубрици "Питање јутра".

Један део емисије посветићемо и нестанцима тинејџера, који најчешће због неразумевања с родитељима, љубавних или школских проблема беже од куће. Повод нам је Међународни дан нестале деце, а о овој теми више ће нам говорити Христина Пискулидис из удружења Астра које већ две деценије прати ову тему и опслужује бесплатни број 116000 на који се могу пријавити нестанци деце.

Сазнаћемо како у Народној банци Србије планирају да се боре против растуће инфлације и које мере предузимају тим поводом.

Најавићемо велики музички спектакл у Новом Саду и Београду. У престоници културе за ову годину, наиме, 25. маја биће изведена  „Кармина бурана", и то на отвореном - на платоу Српског народног позоришта! Три дана касније исти овај догађај биће организован и у Београду на Тргу Републике.

Поводом Дана Африке, који се обележава 25. маја, у Музеју афричке уметности припремили су низ занимљивих радионица, предавања и разговора, па ћемо у програм укључити Ану Кнежевић, кустоскиња Музеја, која ће нам детаљније најавити све ове догађаје.

Као и сваког јутра, преносимо све најновије вести из земље, региона и света.

Пробудите се уз Радио Београд 1!

С вама је Миша Стојиљковић.

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи