Сећате ли се Дана младости?

Количина гаса, цена и сигурност снабдевања биће главна питања за Владимира Путина изјавио је председник Вучић који са руским председником до краја седмице треба да разговара о новом гасом споразуму, пошто актуелни истиче 31. маја. Разговор ће се водити под сенком наше готово апсолутне зависности од руског гаса, отворених захтева Запада да се Србија прикључи санкцијама против Русије и драстично вишим ценама по којима Москва увелико продаје ову стратешку сировину. Каквом исходу разговора се можемо надати, питамо Јелицу Путниковић, уредницу "Енергија Балкана".

Само месец дана пошто је у Берлину угостио председника Србије Александра Вучића и премијера привремених приштинских власти Албина Куртија, немачки канцелар Олаф Шолц долази почетком јуна у посету нашем региону. Шолц ће, како сазнаје DW, поред Београда, посетити и Приштину, а планирају се и посете Тирани и Скопљу. Немачки канцелар  жели да добро припреми наредни самит Берлинског процеса како скуп не био „само скупо путовање, него да се дође до конкретних решења." О циљевима учесталих сусрета новог немачког канцелара са лидерима нашег региона разговарамо са Немањом Рујевићем, новинаром Дојче Велеа.

Данашњи датум деценијама се у бившој СФРЈ славио као рођендан друга Тита и Дан младости. Јосип Броз, рођен пре 130 година, и четири деценије од смрти изазива јаке емоције и опречне реакције. Једни га славе као лидера вишенационалне земље са великим угледом о свету. Други Тита памте као углађеног апсолутисту а СФРЈ као земљу без грађанских слобода. О Титовој заоставштини разговарамо са историчаром Миланом Гулићем.

Најавићемо и велику велику Међународну конференцију о савременим начинима лечења поремећаја из спектра аутизма која се одржава у Београду почетком јуна . Лекари из нашег региона ће имати прилику да од еминентних стручњака из Америке, Пољске, Италије, Француске, Русије, Украјине, чују најновија сазнања која могу помоћи деци са том дијагнозом. Наша гошћа је Татјана Пешкир, представница регионалног удружења родитеља деце са аутизмом „Наукатизам".

Уредник и водитељ Јелена Видић.

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи