Читај ми!

Србија није зауставила ниједан инфраструктурни пројекат, упркос кризи, оценио председник Вучић

Председник Србије Александар Вучић истакао је да упркос тренутној ситуацији узрокованој ратом у Украјини, ниједан инфраструктурни пројекат у Србији није заустављен. Вучић је, упитан за инфрастрктурне пројекте, да ли се нешто променило с обзиром да су цене грађевинског материјала скочиле, да ли је било захтева извођача за променом уговора, као и који су приоритети државе, јер се чини да су енергетске потребе избиле у први план, као што су складишта гаса и нафте, рекао да би волео када би могли да бирамо приоритете.

Министарка за трговину, туризам и телекомуникације Татјана Матић изјавила је да је тржиште хране стабилно и да је снабдевеност добра. Најавила да ће поново робне резерве реаговати са додатних 23 хиљаде тона брашна ка пекарској индустрији по субвенционисаним ценама од 33 динара по килограму брашна. Она је истакла да је највећа брига увезена инфлација и да борба са инфлацијом остаје највећи приоритет. Када су у питању цене, она је навела да се очекује да од половине године крене стабилизација, а са падом инфлације почеће се у другој половини године, изјавила је за РТС министарка Матић.

У Украјини, најтеже борбе воде се у источном делу Донбаса. Украјинске снаге гранатирају Доњецк, док је највећи део самопроглашене Луганске Народне Републике под контролом локалних и руских снага. Почело је деминирање подручја Азовстаља. У Сочију се састају председници Русије и Белорусије, а Москва поручује да је спремна да настави преговоре замрзнуте на захтев Кијева.

Српски репрезентативац у теквондоу Стефан Таков освојио је златну медаљу на Европском првенству у Манчестеру у категорији до 74 килограма.

Црвена звезда дочекује Цедевита Олимпију у трећем мечу полуфинала АБА лиге. Меч у хали "Александар Николић" почиње у 19 сати. Први финалиста је Партизан, који је јуче убедљиво савладао Будућност са 101:77.

Другог дана Ролан Гароса на терен излазе четири наша тенисера. Филип Крајиновић пласирао се у друго коло.  Новак Ђоковић вечерас креће у одбрану трофеја и освајање 21-вог гренд слема. Меч са Јапанцем Јошихитом Нишиоком неће почети пре 20 сати и 45 минута. Пре њега на терен ће Душан Лајовић и Миомир Кецмановић.

Уредник и водитељ: Мирослав Војводић
Уредници вести: Марица Сердар и Ирена Јеловац
Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи