Читај ми!

Шећерна криза

Иако шећер није исто што и брашно, свакако је стратешки прехрамбени производ. Глобални поремећаји економије, посебно у трговини и снабдевању стратешким производима, осећају се и у Србији. Последњих дана, у многим градовима не може да се купи шећер у паковању од килограма. Углавном се нуде џакови са по десет килограма и то по вишој цени. Какво је стање у снабдевању шећером у Србији, да ли га има довољно и по којој цени, тиме се бавимо на почетку емисије.

У предизборном периоду десница у Србији није успела да се уједини. На изборе је изашла у неколико колона, али и ушла у парламент са неколико листа. У постизборним комбинацијама неке од њих су виђене и као потецијални део владајуће већине. Какво је стање на српској десници данас седам недеља после избора за Магазин говоре политички аналитичар Драгомир Анђелковић и извршни директор Цесида Бојан Клачар.

У Северној Македонији почели су да стижу обрађени подаци пописа становништва, који је одржан прошле године. У земљи је број становника од 2000. смањен за десет одсто. Међу миион и осамсто хиљада највише је Македонаца и Албанаца, али такође мање него у претходном попису. Непропорционлно више смањен је и број Срба. Сада их је мање него Рома и Турака. Шта кажу резултати и анализе последњег пописа у Северној Македонији разговарамо са Милутином Станчићем и невладине организације Спона и донедавно директором владине Канцеларије за језике мањинских заједница.

Већ 17 година неколико стотина хиљада људи обилази босанску долину пирамида. Теорију да су брда око града Високо уствари творевине старе 12 хиљада година, наука сматра преваром, док Семир Османагић, истраживач каже да је уместо саркофага и мумија пронашао енегретске машине - које крепе дух и тело.Прича добија све више следбеника, посебно након што је Новак Ђоковић, према речима Османагића, признао да се на том месту налази кућа његове душе. О пирамидама, тунелима и њиховим посетиоцима у причи Јелене Перендије Михајловић.

Уредник и водитељ: Ана Томашевић

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи