Читај ми!

Офанзива руских снага у Луганску

Настављени су сукоби у Украјини. Руске снаге уништиле су Павлоградски мост између Северодоњецка и Лисичанска у области Луганска, каже украјински шеф регионалне војне администрације. Украјинске снаге гранатирале су град Первомајск у Луганској народној републици испаливши на њега 10 пројектила, тврди Москва. Русија води велику офанзиву у Луганску, након што је угушила вишенедељни отпор последњих украјинских бораца у стратешком југоисточном граду Маријупољу.

Руски нафтни гигант "Гаспром" саопштио је да ће наставити да снабдева Европу гасом преко Украјине, кроз гранични прелаз Суџа. После одбијања да гас буде плаћен у рубљама, Литванија је од данас остала без гаса, али и нафте и струје из Русије.

Светска здравствена организација саопштила је да је број потврђених случајева мајмунских богиња повећан на 92. До сада није забележен ниједан смртни случај повезан са том болешћу.

Мајмунске богиње се не преносе лако, па нема разлога за бригу и страх уколико вирус дође у Србију, каже вирусолог и микробиолог Миланко Шеклер. Додаје да у Европи нема смртних случајева од те болести и да потпорна терапија и антивирусни лекови делују на адекватан и ефикасан начин.


Уредник и водитељ: Слободан Петровић

Уредници вести: Владимир Михајловић и Ненад Селаковић

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи