Почео Међународни сајам пољопривреде у Новом Саду

На Новосадском сајму свечано је отворен 89. Међународни сајам пољопривреде. После двогодишње паузе због пандемије, на сајму се представља 1100 излагача из 21 земље. Овогодишња земља партнер је Мађарска, која се представља са 55 компанија и институција. Отварању су присуствовали председник Србије и премијер Мађарске. Александар Вучић је поручио да ће Србија упркос тешким временима и великим ценама имати довољно хране и енергената и да се Србија и Мађарска могу ослонити једна на другу: Имамо важне прехрамбене резерве, наше две земље су безбедне и када је реч о гасу, рекао је Виктор Орбан. Истиче да је важно да Србија и Мађарска могу да рачунају једна на другу. Сајам у Новом Саду траје до 27-ог маја.

Генералштаб Оружаних снага Украјине саопшава да руске трупе од јутрос покушавају да обнове рад луке у Маријупољу па уклањају мине око тог града. Руска страна је сопштила да је челичане Азовстаљ потпуно ослобођена. Кажу да је уништена и велика пошиљка западног оружја у области Житомир. Због руских напада на Украјину, представници САД и још 4 државе напустили су састанак министара трговине земаља Азијско-пацифичког региона у Бангкоку.

Финска је од јутрос без руског гаса. Кремљ не одустаје од захтева да се плаћа руском валутом и поручује да гас ником неће испоручивати бесплатно.

У пожару који је избио у улици Тошин Бунар, на Новом Београду, преминуо је један мушкарац, а повређена је и жена која је превезена у болницу, незванично сазнаје Тањуг. Више од 30 ватрогасаца са 10 ватрогасних возила покушава да локализује пожар.


Уредник и водитељ, Слободан Петровић; уредници вести Владимир Михајловић и Тина Амић.
Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи