Међу световима свет

Једна духовита досетка са Твитера гласи: "Тек смо изашли из постпразничне депресије, а већ нас је ухватио пролећни умор." Колико годишња доба и временске прилике заиста утичу на нашу психу? То ће бити тема овонедељне емисије.

Још је Хипократ 400 година п.н.е. у свом делу "О ваздуху, води и тлу" писао о томе, а занимљиво је да је у Дубровачкој Републици постојао пропис према ком се закони нису доносили кад дува југо, за који су сматрали да неповољно утиче на расположење и концентрацију. Чак су и казне биле блаже, уколико је тада почињен злочин.

Може ли временска прогноза заиста бити релевантан разлог да нешто учинимо или не? Ако се осврнемо на период за нама, рекламе које су подстицале гласаче да изађу на бирачка места, директно су се обраћале и онима који би могли да наведу кишу као аргумент за  апстиненцију. Да ли је ту реч само о практичној ствари - да људима не прија да се поквасе - или падавине утичу и на мотивисаност човека?

Шта нам доноси пролеће - умор, лептириће, депресију? Ко је метеоропата, а ко је само осетљив на промену времена? Шта та промена значи за наше психичко стање?

О томе разговарамо са нашом гошћом, психијатром и психотерапеутом др Иреном Ђорђевић.

У другом сату слушаоци могу поставити питање гошћи директно у програму или путем Инстаграм стране емисије.

Аутор и водитељ је Милица Ђилас.

Ноћни програм Ноћни програм

Autor:
Група аутора

Сваке ноћи, од поноћи до четири ујутру, са слушаоцима ће бити водитељи и гости у студију, а из ноћи у ноћ разликоваће се и концепт програма, тако да ће слушаоци моћи да изаберу ноћ која највише одговара њиховом укусу, било да желе да слушају оперу или их интересује технологија. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара