Прва домаћа онлајн робна кућа занатских производа - помоћ малим произвођачима

Мали произвођачи и занатлије све чешће се одлучују за алтернативне начине пласмана своје робе, попут специјализованих радњи, друштвених мрежа и онлајн трговине. Уместо да се прилагођавају великим дистрибутивним ланцима, којима одлази велики део новца од продаје, направили су своју виртуелну пратформу на којој пласирају аутентинчне производе с нашег простора. О томе како окупљају амбициозне младе предузетнике, али и баке које плету вунене играчке, као и о намери да изађу на инострано тржиште, разговараћемо са Александром Шћепановићем, покретачем „Занатерие“, прве онлајн робне куће занатских производа код нас.

Последњи дан фебруара обележава се као Светски дан ретких болести. Рачуна се да их постоји шест до седам хиљада, а погађају једног од две хиљаде људи. Процењује се да у нашој земљи око пола милиона грађана живи са неком ретком болешћу. Једна међу њима је и спинална мишићна атрофија (СМА) о којој се већ добро зна, јер је наше друштво последњих година више пута било позвано да помогне у скупљању новца за једини лек за ту болест који кошта готово два и по милиона долара. Недавно је најављено да ће у једном београдском породилишту ускоро почети тестирање новорођенчади на ову болест, што би допринело раној примени других лекова који пружају шансу за потпуно оздрављење. Оливера Јововић, председница Националне организације за ретке болести и Удружења СМА Србија биће, тим поводом, наша саговорница.

Пред почетак бесплатне вакцинације младих против ХПВ вируса, најављене за почетак априла, др Александра Капамаџија, гинеколог и чланица Градског одбора за пронаталитетну популациону политику у Новом Саду, говориће о важности те имунизације за коју Светска здравствена организација тврди да ће обезбеђивањем вакцине и њеном доследном применом малигнитети које изазивају вируси из те групе бити искорењени до 2030. у 90 посто земаља света.

Поћи ћемо у сусрет и хуманитарној Драгон Боат регати у суботу у Београду која промовише национални Дан бриге о карциному дојке, 20. март.

Са вама - Елизабета Арсеновић

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи