Читај ми!

Никша Ђујић, фудбалер

Гост 489. емисије је фудбалер Никша Ђујић. Поникао је у Динари из Книна, а најдубљи траг је оставио у ОФК Београду за који је играо од 1970-1981. и један је од играча са највише одиграних утакмица у историји клуба. Члан младе репрезентације Југославије која је 1974-те тријумфовала на Првенству Европе. Био је и професионалац у берлинској Херти, а на заласку каријере, више рекреативно, играо је и за нижеразредни ИМТ.

У емисији ће између осталог говорити: зашто је упркос понудама сплитског Хајдука и Загреба прешао у ОФК Београд? О другим познатим фудбалерима пониклим у Динари. О својим идолима. Зашто су ватрогасци пред сваку утакмицу Динаре у Книну водом поливали терен? О легендама југословенског фудбала Драгославу Шекуларцу и Милошу Милутиновићу и недавно преминулом Момчилу Вукотићу. О познатим личностима из других области живота - члановима „романтичара са Карабурме" глумцу Љубиши Самарџићу и глумцу и певачу Душану Јакшићу. О популарном физиотерапеуту клуба и државног тима Милану-Ракију Аранђеловићу. О учинку ОФК Београда у мечевима са тимовима „велике четворке", посебно о дуелу са Хајдуком у пролеће 1976-те, на којој је сплитски тим практично изгубио титулу државног првака. Зашто није играо у А репрезентацији? Како је проводио време у карантину пред значајније утакмице?

Аутор: Мирослав Нешић.

Радио Београд Први програм од 16 до 17 часова.

Спортски споменар Спортски споменар

Autor:
Мирослав Нешић

Спортски споменар је посвећен историји нашег спорта. Говорећи о својим почецима, успонима и падовима, поразима и победама, највећим успесима, истакнути спортисти који су се тамичили у протеклих седам деценија стварају слику спорта на овим просторима. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво