Читај ми!

Отворена деоница ауто-пута од Прељине до Паковраћа

Деоница аутопута "Милош Велики" од Прељине до Паковраће, дужине 11 и по километара, отворена је за саобраћај, у присуству председнице Владе Ане Брнабић. Отварањем те деонице смањиће се саобраћајне гужве које су се стварале кроз Чачак, јер је сав транзитни саобраћај преусмерен на нову обилазницу, а премијерка је поручила да ће бити смањене гужве на наплатној рампи Прељина и скраћена вожња ка западној Србији и Црној Гори.

Током вожње новим аутопутем, премијерка Брнабић је подсетила да се у Србији тренутно гради укупно 12 аутопутева и брзих саобраћајница, чија је укупна вредност 3,8 милијарди евра. Нагласила је да има довољно новца у буџету за све започете пројекте и додала да поред свега тога Србији не расте јавни дуг.

Епидемијска ситуација је тренутно ванредна, а лекари упозоравају да може бити још озбиљнија. Свака друга тестирана особа позитивна је на корона вирус и велики је притисак на ковид-амбуланте. Повећава се број пацијената на болничком лечењу, али и преминулих, а у овом тренутку најугроженији су најстарији. У циркулацији су, кажу стручњаци, и делта и омикрон варијанта корона вируса и подсећају да је тренутно и сезона грипа и других респираторних инфекција.

Ситуација у вези са Украјином и даље је напета. Америка је спремна да смањи војне активности у Европи ако Русија предузме реципрочне кораке, а Велика Британија разматра повећање броја својих војника у Источној Европи. НАТО не планира да размести борбене трупе у Украјину у случају руске инвазије, изјавио је генерални секретар Алијансе Јенс Столтенберг. Тврдње да Русија представља претњу Украјини потпуно су бесмислене, изјавио је секретар Савета безбедности Русије Николај Патрушев. Шеф дипломатије Сергеј Лавров каже да је свима јасно да Украјина није спремна да постане чланица НАТО-а и да њено чланство неће донети ништа корисно Алијанси.


Уредник и водитељ: Слободан Петровић

Уредници вести: Реља Трајковић и Тина Амић

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се