Читај ми!

Да ли можемо без цигарета?

Данас у Србији обележавамо Национални дан без дуванског дима. Да ли се смањује број пушача у Србији и да ли смо успели да апелујемо и образујемо на млађу популацију о штетности дуванског дима разговарамо са докторком Биљаном Килибардом, шефицом канцеларије за превенцију пушења Института за јавно здравље Србије. Уједно ово ће бити и тема нашег данашњег питања јутра.

У Филолошкој гимназији у Београду недавно је отворена вискотехнолошка IТ учионица у којој ће ученици развијати дигитална знања и вештине. О каквој је учионици реч и како ће допринети квалитету наставе рећи ће нам директорка ове гимназије Драгана Ћећез-Иљукић.

Професор Горан Радојев са департмана за математику и информатику Природно - математичког факултета у Новом Саду објасниће нам како ће бити организоване бесплатне онлајн припреме за пријемне испите из математике и информатике и на који начин заинтересовани матуранти могу да се пријаве.

У Галерији РТС, изложбу фотографија Моја Србија, аутора Станка Костића, одржана је изложба која је реализована уз помоћ делегације ЕУ у Србији која учествује у промоцији културног наслеђа, традиције и природних лепота Србије, а ми ћемо у нашем студију после девет часова угостити аутора ове изложбе.

Пре месец дана лансиран је свемирски телескоп Џејмс Веб како би на Земљу послао до сада непознате податке о васиони. О значају овог телескопа разговараћемо са Бранком Симоновићем из астрономског удружења Рудјер Бошковић.

Овог јутра идемо до Пирота да чујемо од колеге Бранислава Јовичића како функционише народна кухиња у овом граду.

Уредник и водитељ Биљана Шујдовић

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи