Читај ми!

Све напетије око Украјине

Не делује охрабрујуће када се погледају дневне информације о количини опреме и наоружања које чланице НАТО-а испоручују Украјини, као ни вести о броју руских војника стационираних на граници две земље. Злокобно изгледају и војне вежбе које обе стране интензивно и ужурбано одржавају на копну, мору и у ваздуху. САД И Велика Британија наложиле су члановима породица запослених у амбасадама у Украјини да напусте ту земљу због, како кажу, “континуиране претње Русије војном акцијом”. Амерички председник запретио је руском колеги “личним санкцијама”. У мору оптужби и критика које пљуште са свих страна тешко је дати једноставан одговор на питање – ко је заправо крив за ескалацију напетости?

Да ли Русија заиста планира инвазију на Украјину и да ли је Запад спреман да уђе у ратни сукоб? Шта су црвене линије за обе стране, ко ће кога зауставити у ширењу утицаја у том делу Европе?

Гост емисје је др Александар Митић, научни сарадник у Институту за међународну политику И привреду.

Уредник И водитељ је Ивана Прибићевић.

 

У средишту пажње У средишту пажње

Autor:
Редакција магазинског програма

Свакога радног дана емисија "У средишту пажње" доноси интервју са нашим најбољим аналитичарима и коментаторима, политичарима и експертима, друштвеним иноваторима и другим познатим личностима, или личностима које ће убрзо постати познате. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара