Премијерка Ана Брнабић у Бриселу

У Бриселу се одржава састанак Савета за стабилизацију и придруживање између Европске уније и Србије, шести по реду. Делегацију наше земље предводе премијерка Ана Брнабић и министарка за европске интеграције Јадранка Јоксимовић, док испред уније Саветом председава шеф дипломатије Ђузеп Борељ, уз присуство комесара за проширење Оливера Вархељија. На састанку би требало да се дефинишу приоритети и даље смернице за напредак Србије на европском путу, а разматра се и сарадња у региону, дијалог Београда и Приштине као и преглед опште ситуације на Западном Балкану.

Држава ће, због повећане потрошње, обезбедити додатни увоз струје, речено је на седници Радне групе за праћење сигурности снабдевања енергијом и енергентима. Представници Електропривреде саопштили су да је потрошња струје у односу на јануар прошле године увећана, пре свега због ниских температура. У Електродистрибуцији наводе да је дистрибутивни систем стабилан, а мањи прекиди настају због планираних радова који су неопходни ради превенције кварова. Потрошња природног гаса је на рекордном нивоу, због чега се увозе додатне количине, али снабдевање није угрожено, а испорука топлотне енергије корисницима даљинског грејања у Србији је стабилна, констатовано је на седници Радне групе.

У Србији је на корона вирус позитивна свака друга тестирана особа, а врх овог таласа очекује се средином фебруара. Расте и број заражене деце. Др Снежана Рсовац, пулмолог из Дечије клинике у Тиршовој каже да омикрон код деце углавном даје умерену и благу клиничку слику, ретко када тешку, и да пролази за око 5 до 7 дана. Саветује да деца која имају високу температуру и не могу добро да уносе храну, одмах буду одведена педијатру на преглед. Старијој деци је, каже, потребно да се дају лекови, а да ако се стање не побољша 24 до 48 сати касније, оду лекару.

Уредник и водитељ: Слободан Петровић

Уредници вести: Реља Трајковић и Ирена Јеловац
Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво