Читај ми!

`Поштари` чекају Партизан

Кошаркаши Партизана од 18 часова у Анкари гостују екипи Турк Телекома, у мечу 11. кола Еврокупа. `Црно-бели` желе да дођу до треће везане победе у Еврокупу, пошто су претходно веома убедљиво савладали Тренто и Хамбург. С друге стране, турска екипа је доживела веома непријатне поразе од Метрополитанса и Хамбурга. Тренер Партизана Жељко Обрадовић истакао је да је његова екипа коначно комплетна, остало ће се све говорити на терену. Намучили су се кошаркаши Партизана по доласку - временске неприлике које су погодиле Турску и лет којим су `црно-бели` путовали за Истанбул преусмериле у Измир, пут су учиниле знатно дужим и тежим, тим пре што су у том граду цео дан провели на аеродрому и у Анкару слетели тек у три часа по поноћи. Обрадовић, међутим, као човек спорта, то никако не прихвата као оправдање, нити као евентуалну одступницу, напротив - инсистираће да Партизан игра у свом, препознатљивом стилу, дакле на победу.

Одбојкаши Војводине НС семе играће данас меч четвртог кола Д групе Лиге шампиона. Дуел са одличном екипом Зенита игра се у арени новог стадиона у Санкт Петербургу, са почетком у 17.30 часова по нашем времену. Чињеница да су Новосађани у Русију стигли некомплетни, са десет играча, није умањила мотив и елан на тренинзима, а црвени-бели су спремни да на терену пруже максимум и боре се до последњег поена. Јуче и данас пре подне Војводина је тренирарала у сали у којој ће се играти утакмица. Пре тога, тренирали су Новосађани у сали Академије одбојке Платонов.

Шпански тенисер Рафаел Надал пласирао се у полуфинале `Аустралијан Опена`, савладавши канадског тенисера Дениса Шаповалова са 3:2 у сетовима (6:3, 6:4, 4:6, 3:6, 6:3). Надал се на терену задржао четири сата и 10 минута, што је сигурно више него што је планирао, поготово узевши у обзир да је после само сат и 40 минута водио са 2:0 у сетовима. Надал се тако пласирао у полуфинале Аустралијан опена, где ће за противника имати Италијана Беретинија, који је у данашњем програму савладао Француза Монфиса. У преосталим четвртфиналним сусретима састају се Ожер Алијасим и Медведев, односно Синер и Циципас.

Америчка тенисерка Медисон Киз прва је учесница полуфинала Аустралијан опена, пошто је у четвртфиналу савладала Чехињу Барбару Крајчикову са 2:0,  по сетовима 6-3, 6-2. .Њена ривалка биће Аустралијанка Барти, која је убедљиво, у мечу четвртфинала, за само 64 минута, савладала Американку Пегулу са 6-2, 6-0. У преосталим четвртфиналним мечевима састају се Колинс и Корне, односно Швјонтек и Канепи.

Млада српска тенисерка Лола Радивојевић пласирала се у осмину финала јуниорског `Аустралијан Опена`. Лола је победила Јарославу Барташевич са 2:0 у сетовима (6:4, 6:4), што је било истинско изненађење, будући да је Рускињабила десета носитељка овог турнира. Наредна противница Лоле Радивојевић на путу ка врху је кенијска тенисерка Ангела Окутоји.

Ватерполо клуб Нови Београд именовао је Дејана Јововића за новог тренера. Он је на том месту заменио Владимира Вујасиновића, који је јуче поднео оставку, незадовољан постигнутим резултатима. Јововић је последњих неколико месеци био тренер млађих селекција Новог Београда. Поникао је у Партизану и тренерским послом се бави више од три деценије. У тренерској каријери водио је Партизан, са којим је освојио Лен трофеј. Поред осталих клубова, предводио је и Црвену звезду, Раднички, Галатасарај и Вуљагмени.Био је селектор омладинске репрезентације која је два пута била првак Европе, а био је и други тренер сениорске екипе која је 2006. године у Београду постала првак Европе. А ватерполисти Црвене звезде играју утакмицу 8. кола Лиге шампиона, биће домаћини француском Марсеју. Први меч ових ривала решен је службеним резултатом 10-0 за Французе, пошто наша екипа није могла на пут услед ковид вируса.

О овим и другим спортским вестима, више у данашњем `Спортском журналу` Радио Београда 1. Слушајте данас оно о чему ћете сутра моћи да читате у новинама. У ерализацији емисије учествују и Милош Милојковић, Весна Гемовић и Слободан Малетић.

Уредник и водитељ је Жељко Стефановић.

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара