Залеђени тротоари - ко треба да их чисти?

Да ли ћемо дочекати једну зиму са тротоарима очишћеним од снега и леда? Да бисмо одговорили на то питање прво треба да питамо сами себе да ли смо очистили снег испред зграде и зашто нисмо. Добро, да не претерујемо, има много људи који чисте снег испред својих улаза, али исто тако их има много који не чисте. А нажалост, има много грађана Србије који су завршили с преломима после пада због снега и леда. Због тога се овог јутра бавимо темом која постаје актуелна сваки пут кад падне снег. У госте нам долази Љубиша Бановачки, председник Удружења професионалних управника зграда који ће нам прецизно рећи шта је чија обавеза у овој области. То ће уједно бити и питање јутра за све наше слушаоце.

У емисији ћемо говорити и о младим људима без родитељског старања који због стицања пунолетства морају да напусте домове или хранитељске породице у којима су одрастали. Како им помоћи да се што боље укључе у све токове живота и да дођу до свог посла и крова над главом, биће питања која ћемо поставити Маји Јосић из Удружења "In Process" које спроводи један велики програм подршке младима у ризику.

У програм ће нам се укључити Милован Филиповић, директор драме у СНП који ће нам представити „Недељу бескомпромисног театра" у Српском народном позоришту у Новом Саду. Реч је о  представама у режији покојног Игора Вука Торбице, које ће бити извођене и у Народном позоришту у Београду.

Говорићемо више и о Милени Марковић, овогодишњој добитници НИН-ове награде за роман године, а као и сваког јутра, пренећемо вам најновије вести из земље, региона и света. Пробудите се уз Радио Београд 1!

Уредник и водитељ Миша Стојиљковић

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи