Читај ми!

Црна Гора – у очекивању расплета кризе

Збивања у Црној Гори ових дана наговештавају да се ближи расплет дубоке политичке кризе. За почетак фебруара заказане су 3 ванредне седнице Скупштине Црне Горе на којима би требало да се одлучи о томе ко ће бити смењен а ко остаје у седлу, до даљњег.

Коалиција Црно на бијело, чији је члан покрет УРА Дритана Абазовића, поднела је Скупштини иницијативу за изгласавање неповерења влади и за формирање мањинске владе. Иницијатива има подршку 31 посланика, међу њима су и посланици ДПСа. На то је из Кривокапићевог кабинета саопштено да Устав Црне Горе не даје могућност избора премијера без парламентарних избора. У међувремену Здравко Кривокапић је поднео предлог за разрешење подпредседника владе Абазовића и за скраћење мандата Скупштини Црне Горе, а опозиција је затражила смену председника Парламента, Алексе Бечића. Незадовољни због могућег формирања мањинске владе, грађани већ неколико дана протесвују.

Ванредни избори, мањинска влада или реконструкција постојеће владе? Где је излаз из лавиринта црногорске политике? Шта ће бити епилог кризе? Колико су у све укључени стране земље и ако јесу, шта је намера тог дела међународне заједнице? Како се суштинске поделе у црногорском друштву преламају преко актера актуелне политичке кризе?

Гост емисје је др Александар Раковић, научни саветник у Институту за новију историју Србије

Уредник и водитељ је Ивана Прибићевић.

У средишту пажње У средишту пажње

Autor:
Редакција магазинског програма

Свакога радног дана емисија "У средишту пажње" доноси интервју са нашим најбољим аналитичарима и коментаторима, политичарима и експертима, друштвеним иноваторима и другим познатим личностима, или личностима које ће убрзо постати познате. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи