Читај ми!

Милионери апелију "Опорезујте нас богате и то сада!"

Готово три месеца у Крагујевцу ради Постковид саветовалиште за ментално здравље, прво таквог типа у Србији, за пацијенте који после прележаног корона вируса имају било какву врсту психичких сметњи. На челу Постковид саветовалишта је др Сузана Перовић, неуропсихијатар и шеф Саветовалишта за ментално здравље која за Магазин говори о резултатима досадашњег рада и најчешћим проблемима на које су се пацијенти жалили.

Пандемија КОВИД‑19 посебно је утицала на смањење квалитета неге породиља и новорођенчади широм света, показало је међународно истраживање спроведено у 19 земаља, међу којима је и Србија. Како се наводи, чак и у земљама ЕУ документовано је погоршање кључних индикатора, од смањеног коришћења здравствених услуга за мајке и новорођенчад, до недовољног присуства или потпуног одсуства породице, слабе подршке за дојење. Какви су резултати истраживања положаја породиља питамо Јовану Ружичић из организације Центар за маме.

Више од 100 милионера света упутило је својим владама следећи апел: "Опорезујте нас богате и то сада". Њихову заједничку поруку је пренела хуманитарна организација Оксфам. О томе шта се крије иза овог позива и колико су искрене намере оних који су током пандемије удвостричили своје енормно богатство разговарано са професором Михаилом Црнобрњом.

Поново се усијало на крајњем истоку Европе, а у епицентру је Украјина. На оптужбе запада да Русија спрема инвазију на ту земљу и смену власти у Кијеву, Москва узвраћа да се тензије дижу како би се добио алиби за ширење НАТО на Украјину. Гомила се оружје у региону, запад повлачи дипломатско особље...Води ли ново заотравање неминовно у оружани сукобе, још једна је тема Магазина на Првом.

Уредник Јелена Видић.

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара