Читај ми!

Не јењавају гужве испред ковид амбуланти

Председник Србије Александар Вучић оценио је да су могући разлози за припрему атентата на њега то што је Србија много урадила против нарко картела, великим хапшењима, али и зато што је многима у интересу дестабилизација наше земље. За Телевизију Пинк Вучић је рекао да у допису, који је једна земља Европске уније проследила нашим службама, стоје детаљни подаци о 7-оро људи из више земаља и да је реч о телефонским и другим оперативним сазнањима.

За једнократну новчану помоћ од 100 евра за младе од 16 до 29 година до сада је пријављено 944.000 грађана, објавио је министар финансија Синиша Мали. Он је на подсетио да исплата почиње 1. фебруара. За 100 евра помоћи млади се могу пријавити електронски до 30. јануара, на порталуи Управе за трезор.

Епидемијска ситуација се не смирује у нашој земљи. Више од десет дана имамо петоцифрени број заражених, а забрињава и то што је сваки други тестиран позитиван на вирус корона. Вакцинација у Србији готово је стала, упозоравају стручњаци и због тога ће, од сутра бити затворени пунктови у тржним центрима Стадион, Рајићева и Икеа, а да ће остати само пункт у Тржном центру Галерија. Друго полугодиште за ученике основних и средњих школа у Централној Србији почиње сутра. Нови епидемијски подаци биће објављени око 15 часова.

Ситуација у вези са Украјином се не смирује. Амерички државни секретар Ентони Блинкен је овластио балтичке државе - Естонију, Летонију и Литванију - да пошаљу противтенковске и противваздушне ракете америчке производње у Украјини, да би се браниле од, како је Блинкен на Твитеру навео: "ничим изазване и неодговорне агресије Русије". Блинкен је захвалио бившим совјетским републикама и чланицама НАТО "на њиховој дугогодишњој подршци Украјини".

На девет гласачких места у Србији понавља се гласање на референдуму о промени Устава у делу правосуђа. Гласа се на четири бирачка места у Трстенику и на по једном месту у Петровцу на Млави, Бачкој Тополи, Нишу, Чачку и Пожаревцу.

У Новом Саду је обележена 80-та годишњица Новосадске рације. У једној од највећих трагедија на нашим просторима у Другом светском рату, у периоду од 4-ог до 29-ог јануара 1942-ге године у Новом Саду и другим местима Војводине убијено је и под лед Дунава бачено неколико хиљада људи.

У другом колу Европског првенства у Холандији, футсал репрезентација Србије игра против Украјине.

Српски тенисер Миомир Кецмановић завршио је наступ на Аустралијан опену. У осмини финала је изгубио од Француза Гаела Монфиса са 0:3.

Уредник и водитељ: Мирослав Војводић

Уредници вести: Ненад Селаковић и Владимир Михајловић

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи