Читај ми!

Новак поново пред судом у Мелбурну

Пред Судом у Мелбурну завршен је први део суђења у процесу против Новака Ђоковићу, а наставак се очекује око 22 часа по нашем времену. Суђење је почело пред судијом Ентонијем Келијем када су обе стране имале уводна излагања. Ђоковићеви адвокати спремили су жалбу и она је поднета судији Келију, који је одложио моменталну депортацију из земље до сутра. Аустралијске власти, по други пут су му поништиле визу за Аустралију, одлуком министра за имиграције Алекса Хока који је искористио своје дискреционо право. У случају да суд одлучи у Ђоковићеву корист, моћи ће да наступа на Аустралијан опену, али у случају да потврди одлуку Федералне владе, Новак ће морати да напусти Аустралију и прети му трогодишња забрана уласка у земљу.

Председник Александар Вучић састао се са чланом Председништва Босне и Херцеговине Милорадом Додиком. Двојица саговорника су оценила да су мир и стабилност од кључног знацаја за цео регион. Како се наводи у саопштењу прес службе предсендика, Вучић је замолио Додика и све политичке снаге у РС да учествују у раду заједничких институција у БиХ и на најбољи начин штите интересе српског народа и РС. Договорили су и одржавање великог сабора Републике Србије и Републике Српске, укључујући и заједнички састанак двеју влада, за 27. јануар, када ће се одлучивати о стратешким економским пројектима и даљем унапредењу
сарадње у свим областима измедју Србије и Републике Српске".

Због раста броја заражених - велики је притисак на ковид амбуланте - што се може видети и по све дужим редовима испред њих. Да ли ће због погоршања епидемијске ситуације бити нових противепидемијских мера знаћемо данас, после седнице кризног штаба која је заказана за 15
часова. У међувремену, лекари упозоравају да је процес вакцинације у Србији практично стао.

За основце у Војводини, настава почиње у понедељак и то непосредно, а за средњошколце биће по комбинованом моделу - саопстио је Тим за школе. За остале у Србији - недељу дана касније. По ком моделу, биће познато током наредне седмице.

Здравственим радницима данас се исплаћује по 10 хиљада динара једнократне новчане помоц́и. Минстар Синиша Мали каже да је подршка државе здравственим радницима континуирана, што је начин да им се каже хвала за све што чине за земљу и градјане.

Делегација Европске Уније у Србији и амбасаде Француске, Немачке, Италије, Уједињеног Краљевства и Сједињених америчких држава поздравиле су национални референдум о уставним променама који се у Србији одржава 16. јануара. Они су у заједничком саопштењу позвали Владу у Приштину да омогући Србима на Косову да остваре своје право гласа.

Поводом одржавања референдума ради потврдјивања Акта о промени Устава Србије Министарство државне управе и локалне самоуправе отвориће у недељу контакт телефоне, преко којих градјани могу добити информације о изводима из Јединственог бирачког списка. Грађани могу добити информације на бројеве телефона 011/2641-497 и 011/2686-808, у периоду од 7 до 20 часова.

Никола Милојевић пласирао се у завршну рунду квалификација за Аустралијан опен, пошто је у мечу другог кола савладао Француза Кукоа са 2:0. Последња препрека до пласмана у главни жреб, биће му Чилеанац Табило.

Уредник и водитељ Мирослав Војводић.

Уредници вести Ненад Селаковић и Владимир Михајловић.

 

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи