Читај ми!

Скупљање вишкова хране у "заједничком фрижидеру"

Свечаном академијом у Српском народном позоришту и централном церемонијом испред зграде Владе Војводине, Нови Сад је и званично постао Европска престоница културе. Током године планиран је наступ око 4.000 уметника. Утиске како је било јуче у Новом Саду пренеће нам колега Петар Кочић.

Испред београдског Дорћол Плаца недавно је постављен ,,Заједнички фрижидер" како би се смањило бацање хране и помогло онима којима је то најпотребније. Заједнички фрижидер идеја је омладинске иницијативе у борби против климатске кризе, која се спроводи у оквиру пројекта Светске организације за заштиту природе. Ово ће уједно бити и тема нашег данашњег питања јутра.

Снег који је претходних дана падао широм Србије, а потом и његово топљење, направили су проблем у акумулацији Врутци, са које се водом напаја Ужице. Седам камиона смећа, које се потом накупило у језеру извађено је и одвезено на депонију Дубоко. Шта је довело до ширења алги по целом језеру и да ли је под наџором вода за пиће чућемо од Душка Љуљића, директора ужичког Водовода и Катарине Ристовић из Завода за јавно здравље Ужице.

Чучете и причу о Прехрамбено-угоститељској школи из Чачка, која је током шпрошле године реализовала доста успешних активности. Уз стручну праксу у Грчкој, а кувари су на јавном часу и другим скуповима показали и другима своје вештине.

Овог јутра вас очекује и још једно издање нашег Призма квиза.

Будите уз ваш Радио Београд 1.

Уредник и водитељ Биљана Шујдовић.

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара