Читај ми!

Ако се мора, како пасти?

Србија у леду

Омикрон сој делује незаустављиво и руши све рекорде. Раст броја новозаражених ближи се цифри од 15 хиљда дневно. Судећи према искуствима из западне Европе ускоро би могао да пређе и број од 20 хиљада нових случајева у дану. Кризни штаб заседа поподне, али извесна је једино борба мишљења. Избор није велики и неизвесно је хоће ли бити пооштравања мера. Стручњаци препоручују, избегавање масовних скупова, места јавних окупљања и придржавања основних упутстава о маскама и дистанци. Како заиста делује омикрон, колико је присутан и какве опасности носи за Магазин говори др Сергеј Томић, биолог и имунолог из ИНЕП-а.

Ниске температуре, снег и лед донели су много проблема, између осталог и у саобраћају - возачима, али и пешацима. Да ли се повећао се број ортопедских повреда, прелома и ишчашења и како ради ортопедија у епидемијским условима, о томе разговарамо са др Кенаном Сенохрадским, начелником интензивне неге Ортопедске клинике Клиничког центра Србије.

Дуго најављивани референдум о уставним променама је ту пред нама. Гласа се у недељу, а измене се тичу поступка бирања, између осталих и тужилаца. Предлог је наиме да тужиоце убудуће бира струка (Високи савет тузилаштва), уместо политика односно скупштина, како је било до сада. Шта би предложене измене донеле тузилаштву и колико би смањиле утицај политике на избор јавних тузилаца питамо Радована Лазића, председника Управног одбора Удружења тужилаца и заменика јавног тужиоца у Апелационом јавном тужилаштву.

Уредник и водитељ Ана Томашевић.

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи