Читај ми!

Корона против рукомета

Шест чланова репрезентације Србије позитивно је на коронавирус, саопштио је Рукометни савез Србије. Како се наводи, на редовном тестирању рукометне репрезентације Србије која се налази на завршним припремама за Европско првенство, које на програму од 13. до 30. јануара у Словачкој и Мађарској, откривено је шест позитивних налаза на коронавирус међу рукометашима и члановима стручног штаба. Позитивни су репрезентативци Владимир Цупара и Богдан Радивојевић, као и четири члана стручног штаба - селектор Тони Ђерона, тренер голмана Димитрије Пејановић, физиотерапеут Петар Радуловић и шеф делегације Милорад Кривокапић.Наводи се и да су сви до једног у добром општем стању и са благим симптомима. Отказују се и две контролне утакмице наше селекције уочи Европског првенства са репрезентацијом Немачке, које су планиране за 7. и 9. јануар , ради предузимања додатних мера и смањивања потенцијалног ризика од новог заражавања.

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић ипак ће узети учешће на Аустралијан опену, саопштио је на друштвеним мрежама први играч света. Ђоковић је добио медицинско изузеће од независне комисије и учествоваће на првом гренд слему сезоне. Коначно је завршена сага о наступу најбољег играча планете на Ози опену, која је трајала неколико недеља. Ђоковић је свим навијачима дао сјајан поклон за празнике и поручио да је кренуо пут Аустралије. Он није саопштио да ли је вакцинисан или не, већ је остао при свом ставу да не жели да открива медицински картон.

Најбољи српски кошаркаш Никола Јокић наставио је да доминира у НБА лиги, али поново није имао очекивану помоћ саиграча и Денвер је изгубио. Нагетси су поражени на гостовању код Даласа резултатом 103:89, упркос томе што је Јокић поново био на МВП нивоу. Никола је на паркету провео скоро 35 минута и за то време постигао 26 поена, уз 16 скокова, три асистенције и две украдене лопте. Међутим, ако се изузме српски играч, Денвер је одиграо веома лошу утакмицу, чему сведочи и податак да није убацио ни 90 поена. Нови капитен ватерполо репрезентације Србије, сва је прилика,  биће Бранислав Митровић. Последњи голман, капитен националног тима био је легендарни Александар Шоштар. Митровић је у репрезентацији дебитовао на првенству Европе 2012. године, наследивши Слободана Сора. Ватерполистима Србије следе тродневне припреме за предстојећу Лигу нација, у оквиру којих ће у уторак играти са Хрватском на базену "Милан Гале Мушкатировић". 

И данас ће у `Спортском журналу` бити места за рекапитулацију дешавања у разним спортским дисциплинама током 2021. године. Објавићемо, наравно, и бројне актуелности које стигну на нашу адресу током дана, из домаћег и међународног спорта. У реализацији емисије учествују и Слободан Игрутиновић, Дејан Николић и Бранислав Јерковић.

 

Уредник и водитељ је Жељко Стефановић.

 

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво