Читај ми!

Спорт у 2021.

Као и сваке године, и на растанку од 2021. године бавимо се учинком наших спортиста на домаћој и међународној сцени. Девојке и момци са одличјима Србије широм планете борили су се да остваре што боље резултате и у томе су најчешће успевали. Била је то олимпијска година, највећа спортска смотра планете одржана је са годину дана заостатка, али нам је ипак донела доста радости, можда и више него што смо очекивали. Да и не говоримо о трофејима, медаљама, одличјима, признањима на бројним континенталним и светским такмичењима, било их је сасвим довољно да можемо још једном да констатујемо да је Србија дефинитвно земља спорта.

Наш државни тим у Токију је освојио девет медаља - три златне, једну сребрну и пет бронзаних, чиме је оборен рекорд из Рио де Жанеира, од пре пет година. Златне медаље освојили су Милица Мандић, Јована Прековић и ватерполисти, сребро је узео Дамир Микец, а бронзу Тијана Богдановић, Зураби Датунашвили, Миленко Себић, одбојкашице и баскеташи. Србија је ове Олимпијске игре завршила на 28. месту листе освајача одличја. Испред нас од земаља из региона нашла се само Хрватска са три злата, три сребра и две бронзе на 26. позицији, односно Мађарска, која је била на 15. месту са шест злата, седам сребрних медаља и још исто толико бронзаних.

У термину резервисаном за емисију Време спорта и разоноде, данас ћемо утврдити ко нас је очарао, а ко разочарао у спортској 2021, премда ових других и није било много. Србија је на свим ћошковима Земљине кугле представљана часно, репрезентативно и поштено, можемо се дичити нашом младошћу, која ће - поред осталог - и спортом чувати, бранити и представљати нашу лепу Србију у свету.

Први дан Нове године идеална је прилика да се подсетимо и звучних записа са Олимпијских игара у Јапану, на којима су боје Радио Београда бранили Слободан Малетић и Милан Биговић, као и са других великих такмичења и значајних спортских сусрета.

Емисију Спорт у 2021. припремила је Спортска редакција Радио Београда 1.

Уредник и водитељ је Жељко Стефановић.

Време спорта и разоноде Време спорта и разоноде

Autor:
Жељко Стефановић

13. марта 2024. године, емисија обележава 64 година постојања, што је сврстава у ред најтрајнијих радио програма у нашим и европским оквирима. Свих тих деценија била је и остала мамац за публику која прати спорт, али и актуелности из јавног и културног живота. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво