Читај ми!

Борба за трофеје

У својеврсном дербију српског ватерпола тимови Новог Београда и Радничког бориће се у финалу за трофеј Купа Србије. Утакмица на базену "Милан Гале Мушкатировић" почиње у 19 часова, уз пренос на Другом програму РТС-а. Ватерполистима Радничког би то значило обједињавање домаћих титула, а Новобеограђани играју за прву титулу јер никада раније нису ушли ни у финале Купа Србије. Крагујевчани су у нову сезону ушли као освајачи дупле круне, окитили се златним медаљама у Супер лиги Србије и Јадранској лиги, а до прве националне титуле стигли су управо преко Новог Београда, али им је измакао трофеј Купа Србије. После победе у полуфиналу, управо над Новим Београдом, изгубили су у финалу од Црвене звезде. С друге стране, ватерполисти Новог Београда су у два досадашња сусрета ове сезоне надиграли Крагујевчане и очекују да ће славити и у свом првом финалу Купа Србије. Пре овог меча, од 16 часова и 30 минута, у базен улазе даме, девојке Војводине и Црвене звезде надметаће се за драгоцени пехар

Одигран је још један вечити дерби у одбојци, Партизан је савладао Црвену звезду резултатом 3-1, занимљиво је да је последњи пораз у првенству доживела још 24. октобра, такође од црно-белих. Партизан је сада на деоби другог места табеле, са шампионом Војводином и крагујевачким Радничким- сва три тима имају исти скор у победама, али су Новосађани за длаку успешнији у поенима. Црвена је сигурна на челној позицији суперлигашке табеле. Наш саговорник је НовицаБјелица, 38- годишњи средњи блокер Партизана, истинско појачање црно-белих у овој сезони. 

Биће речи и о другим актуелностима из домаћег и међународног спорта- бивши репрезентативац Србије у фудбалу Здравко Кузмановић нови је спортски директор новосадског Пролетера. Идемо у сусрет 70. новогодишњој турнеји Четири скакаонице, која ће - као и сваке године- побудити пажњу љубитеља скијања током првих десетг дана нове године. Још је неизвесно хоће ли Новак Ђоковић играти на тлу Аустралије. О овим и другим актуелностима, у редовној дневној спортској информативној емисији Радио Београда 1.

Уредник и водитељ је Жељко Стефановић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво