Читај ми!

Да ли смо корак ближи бољој заштити од буке?

На последњој седници Скупштине Београда усвојна је Одлука о одређивању акустичних зона што би, уз нови Закон о заштити од буке, могло да оконча муке грађана у практично свим деловима престонице, које су имали најчешће због прегласних угоститељских објеката, али и осталих проблематичних произвођача заглушујућих звукова. Штавише, градске власти сматрају да је то и "стављање тачке на тај проблем на територији Београда". Да ли је то заиста тако, хоће ли после престонице и други градови и општине у нашој земљи следити тај пример и колико још има могућности да се у области заштите од буке стање поправља да бисмо сви живели у здравијој средини - питања су на која ћемо одговоре потражити у разговору са др Александром Булатовић са Института за филозофију и друштвену теорију и чланицом УГ „Трн“ у Горњем Милановцу, која већ дуго истражује проблем буке и активна је у његовом решавању.

Зорана Маџаревића, професионалног управника Стамбене заједнице Београд, који се скоро 20 година бави управљањем зграде у Београду која има 116 станова, од 2017. и професионално, питаћемо, пак, да ли су градјани задовољни радом професионалних управника, ко контролише њихов учинак и у којим случајевима овлашћено лице губи лиценцу. Пет година од како је Законом о становању и одржавању зграда уведено занимање професионалног управника, проверићемо ефекте тадашње новине.

У "Магазину на Првом" и о: 

- радионицама Института за женски спорт које би требало да побољшају инклузију деце са инвалидитетом и сметњама у развоју у спортске активности,

- најзначајнијим акцентима Међународне конференције „75 година сећања - млади Роми и нероми делују против заборављања",

- а водимо вас и у Требиње у Музеј Херцеговине у ком ће бити отворена изложба веза и златовеза из фундуса те институције.

Са вама - Елизабета Арсеновић.

 

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи