Боловање за изгарање на послу

Светска здравствена организација уврстила је изгарање на послу, односно стрес на радном месту у 11. издање приручника Међународне класификације болести и најавила да ће синдром изгарања на послу (такозвани „бурноут“) од нове године постати дијагноза, што практично значи да ће због премора на послу запослени и званично моћи да добију боловање. Како ће нова класификација бити имплементирана у наш здравствени систем и шта је конкретно бурноут синдром овог јутра разговарамо са Саритом Брадаш, психолошкињом и истраживачицом Фондације Центар за демократију.

Да ли климатске промене праве разлику у односу на то ког је неко рода? Интуитиван одговор би био да не праве, пошто топлотним таласима, поплавама или сушама није важно да ли је неко мушкарац или жена, Ипак, резултати великог броја међународних истраживања указују да су жене више погођене негативним ефектима климатских промена у односу на мушкарце. Ког су рода климатске промене, назив је трибине која је у уторак одржана у организацији Центра за унапређење животне средине и мреже организација Климатски форум. О томе овог јутра разговарамо са Вишњом Баћановић, социолошкињом.

Мама С.О.С. телефонска линија за подрушку мамама почиње да ради 15. децембра. Ова линија ће мамама из целе земље омогућити да их неко саслуша, да са неким поразговарају о томе како се осећају и дати им прилику да поделе своје бриге, недоумице и проблеме. О томе за наш програм говори Јована Ружичић, директорка Центра за маме.

Аутор и водитељ Игор Обрачевић.

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се