Читај ми!

Знамо ли за шта све и колико плаћамо банкама?

Сигурно да готово никоме више није чудно када прими позив или писмо од своје банке у којем му она нуди разне своје производе, најчешће картице или кредите. Временом, код многих међу нама, таквих банкарских производа се нагомила, неке и престанемо да користимо. Зато је питање да ли је просечан клијент банака са неким од стандардних рачуна, платном или кредитном картицом упознат колико га то годишње кошта, када се саберу суме по основу различитих провизија за поменуте производе. Такође, зна ли колико коштају услуге мобилног или електронског банкарства, издавања чекова, али и подизања готовине на банкомату, чак и матичне банке. О томе на шта би требало посебно да обратимо пажњу приликом склапања уговора, узимања различитих пакета и кредита разговараћемо са Душаном Узелцем са портала „Каматица“.

Недавно је обележен Међународни дан борбе против корупције. О том проблему који постоји, могло би се рећи, свуда и одувек, али који је посебно тежак у државама и друштвима у транзицији као што је наше, као и о плановима Агенције за спречавање корупције да се приближе грађанима, посебно на локалном нивоу, и охрабре их да буду активнији у пријављивању овог распрострањеног и укорењеног проблема, разговараћемо са гошћама из поменуте агенције, Верком Атанасковић, помоћницом директора у Сектору за сукоб интереса и питања лобирања и Мајом Петровић, помоћницом директора у Сектору за сарадњу са медијима и цивилним друштвом.

У "Магазину на Првом" и о:

- књизи „Жута звезда, црвена звезда: сећање на холокауст после комунизмаˮ др Јелене Суботић, професорке политичких наука на Државном универзитету Џорџија, коју је у преводу на наш језик објавила ИК "Clio",

- изложби „Балкански шпијун, професионалац, геније глумишта Данило Бата Стојковић" у Удружењу за културу, уметност и међународну сарадњу Адлигат, која представља књиге са посветама великом глумцу,

- али и о томе да, иако је тешко поверовати, према истраживању лабораторије београдске "Градске чистоће" сунђер у судопери било кога од нас садржи више бактерија него опрани контејнер за одлагање смећа.

Са вама - Елизабета Арсеновић

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи