Србија отвара кластер 4 у преговорима са Европском унијом

Србија је добила сагласност свих земаља чланица Европске Уније за отварање кластера 4, сазнаје Тањуг. Тај кластер односи се на зелену агенду и одрживу повезаност и обједињује поглавља о транспорту, енергетици, заштити животне средине и климатским променама. Сагласност да Србија идуће седмице отвори кластер 4 постигнута је у оквиру Радне групе Савета Уније за проширење, а биће званично потврђена на састанку амбасадора Уније.

Председник Александар Вучић и директор компаније Игл Хилс Мухамед Алабар обишли су завршне радове на згради „Тераса Београда на води" и фасади Куле Београд. Вучић је рекао да ће Кула Београд бити завршена највероватније до краја године, и да ће бити посебна атракција за све Београђане, грађане Србије али и туристе из региона. Председник Вучић је изјавио да је пронађено решење за измену Закона о експропријацији, које ће сутра бити представљено јавности, ако буду добијене потврде од више надлежних институција. Вучић је објаснио како се тражи начин да се комплетан Закон стави ван снаге и да то буде у складу са Уставом.

Почела је исплата 20 евра новчане подршке државе. Новац данас добијају сви пензионери, примаоци социјалне помоћи и лица на одслужењу затворске казне. Осталим пунолетним грађанима по 20 евра биће уплаћено сутра и прекосутра.

Епидемијска ситуација у Србији је нешто повољнија. Смањује се број нових случајева вируса корона, али је број преминулих и даље висок. Нови епидемијски подаци биће објављени око 15 часова.

Председници Русије и Сједињених Америчких Држава, Владимир Путин и Џозеф Бајден разговараће видео-линком о кризи између две земаље. Најављено је да ће теме бити напетост око Украјине, ширење НАТО Алијансе, ситуација у Авганистану, Ирану и Либији. Разговор ће почети око 16 часова.

Прослављени фудбалер Партизана Момчило Моца Вукотић  сахрањен је  на Топчидерском гробљу у Београду. У скупштини Београда одржана је комеморација у присуству породице, некадашњих саиграча, пријатеља и поштовалаца. Моца Вукотић је преминуо у петак у 72-ој години.

Рукометашице Србије играће са Русијом у трећем колу Светског првенства у Шпанији. Утакмица почиње у 20 часова и 30 минута. Пренос је на Другом програму РТС-а. Србија је обезбедила пласман у наредну фазу, у којој ће се борити са Француском, Словенијом и Црном Гором.

Уредник и водитељ: Мирослав Војводић

Уредници вести: Тина Амић и Ненад Селаковић

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара