Болнице полако излазе из ковид режима

Број заражених свакога дана је све мање, али и даље од последица корона вируса дневно умре више од 40 људи. Од данас су Клиничко-болнички центри "Звездара" и Блок "А" "Доктор Драгиша Мишовић" у редовом режиму рада. Стручњаци кажу да су нови ризици окупљање на славама и прослава Нове Године, али да ће пооштравање мера зависти од епидемиолошке ситуације.

Поводом информације која је јуче узнемирила део јавности да ће нишки Дом здравља затворити ковид лабораторије због недостатка реагенаса и санитетског материјала, а да су средства предвиђена за те намене из РФЗО утрошена, РФЗО је објавио да није тачно да ће лабораторије престати да раде и да су додатна средства одобрена. Из Дома здравља Ниш потврдили су да лабораторије раде и да се неће затварати.

У Државном дата центру у Крагујевцу, у присуству председника Србије Александра Вучића, пуштена је у рад прва Национална платформа за вештачку интелигенцију у Србији.  Захваљујући тој платформи, држава је спремна да направи нови искорак у процесу дигитализације нашег друштва и обезбеди алат за још бржи и снажнији развој истраживачке и иновативне заједнице.

Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик упозорио је да Република Српска неће изаћи на изборе ако се странци буду мешали у изборни процес и да постоје механизми да се такви избори онемогуће. "Не знамо како ће опозиција у Српској поступити, али ми знамо да ако дође до уплитања страног фактора у рад Централне изборне комисије нећемо учествовати у изборном процесу", навео је Додик у интервјуу за РТРС.

На 28. Балканијади из информатике ученици Математичке гимназије освојили су четири медаље: Јован Бенгин - златну медаљу, Матеја Вукелић - сребрну, а Александар Вишњић и Филип Бојковић - бронзану. Такмичење је одржано онлајн у склопу 13. Јесењег трунира у Шумену у Бугарској. Такмичили су се гимназијаци десет земаља. Наша репрезентација је такмичење радила на Математичком факултету.

Уредник емисије Наташа Ракетић.

Уредници вести Владимир Михајловић и Ирена Јеловац.

Продуцент Светлана Стевановић.
Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара