Читај ми!

Колико верујемо „ доктору Гуглу“?

Становници Србије су лидери у погледу здравственог образовања на мрежи, показало је последње здравствено истраживање за 2021. годину. 72 одсто испитаника кажу да су у протеклих годину дана прочитали више здравствених информација на мрежи него обично, што је највише међу 15 земаља обухваћених анкетом. У исто време, само пет одсто становника Србије не тражи информације о здравственим темама од "доктора Гугла". Лечење путем веб камере спремно је да прихвати 60 одсто становника Србије у случају лакше или секундарне болести. Према тим подацима, Србија се нашла на петом месту иза Португалије, Шпаније, Италије и Велике Британије у погледу спремности за такав вид консултација салекаром. Питање јутра је: Колико верујете „доктору Гулглу“?

У 15 сати одржава се нова седница Кризног штаба. Очекује се одлука о томе да ли ће ђаци кренути раније на зимски распуст или ће се ићи по званичном календару. Губитак мириса и укуса један је од симптома цовида 19, али они код којих дуже траје опоравак од ове болести пријављују да осећају непријатне мирисе чак и неколико месеци након што су се заразили коронавирусом. О томе овога јутра говори докторка Марија Комадина Вуковић из ОРЛ центра.

Први децембар у свету се обележава као Дан борбе против ХИВ-а. И ове одине бесплатно тестирање је могуће у Студентској поликлиници. Како јеактуелна пандемија утицала на оболеле од ХИВ-а, сазнаћемо од докторкеМиле Паунић, епидемиолога на Студенсткој поликлиници.

Док хватамо дан говоримо о најбољим едукаторима, као и о Светионику знања, пројекту који окупља средњошколце из 15 градова Србије и кроз напред припремљене теме им ствара простор за креирање и спроводјење опствених пројеката. Сазнаћете више и о кувару на дијалекту који је
припремила Власотинчанка Јасмина Митровић.

Уредник и водитељ Николина Миљковић.

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара