Читај ми!

Од Пољске до Камеруна

Рукометашице Србије сутра путују на Светско првенство у Шпанији. Иза наше селекције је седам дана припрема у Старој Пазови, као и две контролне утакмице са Северном Македонијом, обе решене у корист Српкиња. На конференцији за медији, уочи пута, представницима медији обратили су се селектор Урош Брегар и рукометашице Јована Стојиљковић и Анђела Јањушевић. Прву утакмицу Србија игар са селекцијом Пољске, после ће ривалке нашем државном тиму бити Русија и Камерун. Жеља свих у нашој експедицији је да се одигра макар шест утакмица, дакле бар две групне фазе такмичења

Дејвис куп репрезентација Србије одрадила је синоћ први тренинг у Мадриду, где ће сутра од 16 часова састати са Казахстаном у четвртфиналу Завршног турнира. Завршница Дејвис купа протећи ће без домаће селекције и браниоца трофеја, селекције Шпаније, од које је била боља Русија и тако нашем државном тиму омогућила пролаз у даље такмичење. Новак Ђоковић састаће се са Александром Бубликом, 36. на АТП листи, други сингл играч Казахстана сигурно ће бити искусни Михаил Кукушкин, који је био у екипи и пре пет година у Београду, када је Србија- са Новаком у тиму- савладала Казахстанце са тесних 3:2. Опрез ни овом приликом није на одмет.

Јака ватерполо лига Србије одразила се и на учешће у међународним куповима, три наша представника играју данас и сутра утакмице Лиге шампиона. Вечерас од 19 часова у Сплиту се састају Јадран и крагујевачки Раднички, док од 20 часова трофејни Ференцварош дочекује лидера нашег шампионата, екипу Новог Београда. Сутра ће у базену бити и ватерполисти Црвене звезде, који од 18 часова гостују Хановеру. Уз изјаве актера, наш саговорник биће Горан Крстоношић, својевремено првак Европе са екипом Бечеја, о којој и данас брине.

Фудбалер Пари Сен Жермена Лионел Меси освојио је Златну лопту коју додељује Франс фудбал, за најбољег играча у 2021. години. Меси је ово ласкаво признање освојио рекордни, седми пут у каријери, пошто је иза себе оставио Роберта Левандовског из минхенског Бајерна и Жоржиња из Челсија. Уз све заслуге за минули рад и каријеру великана, већи део спортског света мишљења је да је ове године, па можда и прошле, трофеј требало да припадне Левандовском. Шта о овој одлуци мисли спортски и медијски експерт Зоран Аврамовић, моћи ћете да сазнате у данашњем `Спортском журналу` Радио Београда 1.

Чућемо и кратак разговор нашег дописника из САД Александра Жигића  са Николом Јокићем, који се вратио на паркет после повреде и Денвер је одмах прекинуо низ од шест пораза. Фудбалери Патизана спремају се за куп утакмицу са лесковачком Дубочицом, која се сутра игра у Нишу, а Жарко Лазетић - после Металца из Горњег Милановца- преузео је екипу ТСЦ из Бачке Тополе. одбојкаши Ниша гостују вечерас Спортингу у Лисабону у шеснаестини финала Купа изазивача, нови тренер одбојкаша Радничког из Крагујевца јем повратник из иностранства Жељко Булатовић, некадашњи играч и тренер Црвене звезде.

 

У реализацији ове емисије учествују Дарко Милосављевић, Бранислав Јерковић и Милан Биговић.

 

Уредник и водитељ је Жељко Стефановић.

 

 

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи