Читај ми!

Сој омикрон се шири по Европи

Епидемијска ситуација у Србији је стабилнија. И идуће седмице настава у свим школама биће у учионицама. Епидемиолог и члан Кризног штаба Предраг Кон изјавио је да нови сој вируса корона, ОМИКРОН, откривен у Јужној Африци не сме да се игнорише. Важно је испитати да ли вакцине које имамо делују на нову варијанту вируса, навео је доктор Кон.

ОМИКРОН је почео да се шири по Европи. Након што је први случај пријавила Белгија, код жене која се вратила из Египта, сумња се да се нови сој појавио и у Чешкој, Немачкој и Холандији. Све више земаља обуставља летове из јужноафричких земаља. Произвођачи вакцина кажу да ће, ако се испостави да је ОМИКРОН сој отпоран на вакцине, нове бити спремне за 100 дана.

Више од хиљаду парламентараца из целог света стигло је у Мадрид, где ће наредних дана разговарати о решавању кључних проблема у свету, као што су пандемија ковида 19, борба против климатских промена, ширење дезинформација и јачање демократије. На 143. заседању Интерпарламентарне уније окупљенима ће се обратити и председник Скупштине Србије Ивица Дачић.

У ланчаном судару на ауто-путу Милош Велики повређено је пет људи. Како РТС сазнаје, сударило се девет возила код места Врнчани, у смеру ка Такову. Саобраћај на том делу аутопута је успорен и одвија се претицајном траком. Повређени су збринути у болницама у Горњем Милановцу и Чачку.

Дејвис куп репрезентација Србије играће против Немачке у другом мечу Завршног турнира у Инзбруку. Дуел почиње у 16 часова. Играју се два сингла и дубл меч. Србија је јуче савладала Аустрију са 3:0. Уколико победе и Немце, наши тенисери пласираће се у четвртфинале Дејвис купа.

Уредник и водитељ: Мирослав Војводић

Уредници вести: Тина Амић и Ненад Селаковић

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара