Читај ми!

Зашто нема места за жене у ИТ сектору?

Ова седмица традиционално се обележава као Европска недеља неплодности. Овакви поводи прилика су да се о тој теми више говори и скрене пажња на потребу сталног побољшавања услова лечења. У многим срединама, посебно осетљиво је питање мушке неплодности и зато је тај проблем, у овој недељи, стављен у фокус. Саговорница ће нам бити председница Удружења ШАНСА ЗА РОДИТЕЉСТВО, Сандра Јовановић.

Стереотипи владају и у сектору информационих технологија и огледају се у већој склоности да се такви послови повере мушкарцима. Статистички подаци показују да глобално жене чине мање од 30 одсто од укупно запослених у ИТ сектору, а истраживања упућују на то да је број жена на водећим позицијама у овој индустрији знатно мањи. Где је Србија кад је реч о присутности жена у тој професији? Одговор тражимо од професорке Драгане Бечејски Вујаклије из Друштва информатичара Србије.

Једно од најлепших језера у Србији, од следеће сезоне биће доступно и купачима. До краја године требало би да буде завршен трогодишњи пројекат ревитализације Палићког језера. Један од најзахтевнијих послова је изловљавање инвазивних врста рибе. Реч је о тонама, претежно бабушки, које се сматрају врстом корова у водном свету. Последња акција окончана је пре неколико дана. То је повод за разговор са директорком ЈП ПАЛИЋ, Мартом Добо.
 
Уредник и водитељ Оливера Стајић.

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара