Читај ми!

Тешка епидемијска ситуација

Епидемијска ситуација у Србији и даље је тешка. Иако се постепено повећава број вакцинисаних и претходних дана бележи мање новозаражених, и даље расте број преминулих од ковида.

Много је и деце са тешком клиничком сликом болести, а како медији преносе, јуче је у диспанзеру сомборске болнице преминуо тринаестогодишњи дечак који је пре месец дана био позитиван на ковид.

У Студентској поликлиници у Београду је већи притисак него у претходиним таласима, каже др Мила Паунић, епидемиолог у тој установи. Према њеним речима, ситуација није добра и потребне су оштрије мере од постојећих.

Америчка Агенција за храну и лекове одобрила је Фајзерову вакцину за децу од 5 до 11 година. Пандемија тренутно најтеже погађа Европу. У Русији су до 7-мог новембра нерадни дани због тешке ситуације са корона вирусом, али та земља неће затварати границе, јер је само један проценат тестираних путника који се враћају из иностранства позитиван на ковид. Чешка бележи раст броја заражених од чак 100 одсто, у Пољској је број оболелих од почетка пандемије премашио 3 милиона.

У Риму се овог викенда одржава самит Групе 20 најразвијенијих земаља света. Теме су борба против ковида-19, превазилажење економске кризе изазване пандемијом и мере за спречавање климатских промена. Лидери Г20 желе да се 70 одсто светске популације вакцинише у наредних 8 месеци и зато су формирали радну групу за бољу борбу против пандемије. Председници Русије и Кине не долазе у Рим, већ ће се обратити путем видео-линка.

Ноћас почиње зимско рачунање времена. Казаљке у 3 часа после поноћи треба вратити један сат уназад, на 2 часа. Дирекција за мере и драгоцене метале навела је да се сат који се ноћас појављује два пута, први пут означава као час 2А, а други пут као час 2Б.


Уредник и водитељ:Слободан Петровић

Уредници вести: Реља Трајковић и Марица Сердар

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи