Читај ми!

Почела примена ковид пропусница

У Србији епидемијска ситуација забрињава. Не смањује се број преминулих ни новозаражених. Од синоћ, одлуком Кризног штаба, од 22 часа у угоститељске објекте може се само са ковид пропусницом, ПЦР или антигенским тестом или ако сте прележали корону. На терену је било око 2.400 инспектора.

Премијерка Ана Брнабић каже да је смисао ковид пропусница да сви будемо безбеднији него што јесмо. Председница Владе је за ТВ Пинк рекла да се нада да ће то бити и мотивација за младе да се вакцинишу.

Ковид пропуснице не представљају дискриминацију, каже повереница за равноправнсот Бранкица Јанковић. Држава има право да спроводи мере у заштити здравља становништва, а ковид пропусница је само једна од њих, изјавила је Јанковићева.

Председник Скупштине Србије Ивица Дачић изјавио је да су документом о побољшању изборних услова до којег се дошло у преговорима власти и опозиције без посредовања странаца "углавном сви задовољни". Очекује да га потпишу "представници седам најјачих странака или коалиција" које су учествовале у том дијалогу. Дачић је појаснио да су тим документом „дефинисана правила", а да остаје да га следеће недеље и формално потпишу представници опозиционих странака и коалиција које су у преговорима с влашћу учествовале.

У обрачуну ватреним оружјем у Антиокији, на северозападу Колумбије, ухапшен је најтраженији нарко-бос Даиро Антонио Усуга, познат по надимку Отонијел. У акцији су учествовале војска, ваздухопловне снаге и полиција. Погинуо је најмање један полицајац. Влада у Боготи је за информацију о месту на коме се крио Отонијел нудила награду од 800 хиљада долара, а Сједињене Државе су његову главу уцениле на 5 милиона долара.

Уредник и водитељ: Слободан Петровић

Уредници вести: Владимир Михајловић и Марица Сердар

број коментара 0 Пошаљи коментар
Новости дана Новости дана

Аутор:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1 и на сајту у Мп3 формату, 15 минута по завршетку емисије. [ детаљније ]