80 година сећања на злочин у Крагујевцу

Навршава се тачно осам деценија од како је у Крагујевцу окупациона нацистичка војска стрељала најмање 2264 људи, међу којима је било око 300 младића, ђака средњих школа, али и чистача ципела узраста 12-15 година. Сваког 21. октобра сетимо се ових жртава и одамо им дужну почаст, а ова округла годишњица некако додатно обавезује да се сетимо страшних злочина из Другог светског рата.

Осам деценија касније, у целом свету актуелна је пандемија Ковида, а овај дан дочекујемо са одлуком да се уведу ковид пропуснице, додуше само за угоститељске објекте и то после 22 сата. Питаћемо слушаоце како реагују на ову одлуки и шта мисле о томе колики су јој домети. Чућемо и извештај са једног скупа на којем су изнете чињенице о утицају пандемије на сиромаштво.

Говорићемо и о томе колико су нам безбедни подаци које остављамо на интернет странама сваки пут када нешто купимо онлајн, а најавићемо и семинар о деконструкцији теорија завера и лажних вести који може да се прати онлајн из целог света.

Чућемо и шта су све планирали организатори Београдског арт викенда који се одржава у згради Хотела Београд, мало испод Славије.

Сигурно сте чули за киви, али да ли сте знали да постоји и егзотично воће кивано? Успешно се узгаја и у Србији, тачније у Мачви. Репортау о овој плантажи чућемо пред крај емисије.

Пробудите се уз Радио Београд 1!

Са вама је Миша Стојиљковић

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи