Читај ми!

Уводе се ковид пропуснице

Због тешке епидемијске ситуације и лошег процеса имунизације Кризни штаб је одлучио да од суботе, 23. октобра од 22 часа уведе ковид пропуснице за све угоститељске објекте: ресторане, кафиће, барове. Оне неће бити потребне за апотеке и продавнице. Влада ће на сутрашњој седници донети и посебну уредбу о увођењу ковид редара који ће моћи да уз ковид пропуснице траже и лични документ са фотографијом. Премијерка Ана Брнабић је рекла да очекује од свих врста инспекција у Србији да контролишу спровођење мера како је договорено на састанку прошлог петка нарочито у тржним центрима и превозу.

Очекује се да се уз ковид пропуснице смањи проценат заражавања и мотивишу људи на имунизацију.

Од почетка епидемије у Србији је вирусом корона заражено милион 62 хиљаде 960 особа, а званично је пријављено 9 хиљада 214 смртних случајева.

Велика трагедија у Крушевцу. Шеснаестогодишњи ученик Хемијско-технолошке школе преминуо је од коронавируса у кућној изолацији. У породици је био позитиван на ковид и дечаков отац, јављају наши репортери. Иначе у Крушевцу од почетка школске године ковид је потврђен код 479 ученика. Од половине септембра када је крушевачка Општа болница ушла у ковид систем на болничком лечењу било је 12-оро деце. Они са тежом клиничком шаљу се у терцијалну установу, нишки Универзитетски клинички центар.

Београд слави Дан ослобођења у Другом светском рату. На данашњи дан, пре 77 година, завршена је Београдска операција која је окончала окупацију главног града дугу 1.287 дана и непријатеље протерала до линије одакле није могао да напада артиљеријом. По ослобођењу, Београд је постао војни, политички и административни центар нове Југославије.

Поводом 20. октобра, Дана ослобођења Београда у Другом светском рату, положени су венци на Споменик ослободиоцима Београда. Одржан је и меморијални дефиле од хотела "Москва" на Теразијама до палате Албанија у коме су учествовати представници Града, ратни ветерани, представници СУБНОР-а и грађани.

Уредник и водитељ Слободан Петровић.

Уредници вести Владимир Михајловић и Марица Сердар.

 

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи