Читај ми!

Слобода Београда

Београд данас слави Дан ослобођења у Другом светском рату. На данашњи дан, пре 77 година, завршена је Београдска операција која је окончала окупацију главног града и непријатеље протерала до линије одакле није могао да напада артиљеријом. Београд је био једини главни град у Европи у чијем је ослобађању, са армијама великих сила, равноправно учествовала регуларна национална војска, Народноослободилачка војска Југославије, о чему нам говори др Немања Девић, историчар из Института за савремену историју.

Корона је, током Делта таласа пандемије, дошла и до деце, која сада могу да имају озбиљну клиничку слику, и стручњаци више немају дилему око тога да ли је потребна вакцинација деце, а посебно оне са тешким болестима, која се, према препорукама лекара, морају одмах имунизовати. Велики број анализа које су рађене у свету, показао је да су вакцине безбедне и за децу. У нашој земљи већ од јула месеца постоји препорука да и деца могу да се вакцинишу, за сада „Фајзеровом" вакцином, да би се заштитила од овог и будућих таласа ковида 19. О томе за наш програм говори др Георгиос Константинидис, председник Удружења педијатара Србије.

Фонд за иновациону делатност покренуо је нови програм менторске и финансијске подршке предузећима из области науке и технологије како би искористили своје потенције и постали видљивији на иностраном тржишту. „Катапулт" акцелератор ће им помоћи да се позиционирају на глобалном тржишту, као и да побољшају пословне капацитете И привуку стране инвестиције. Програм у првој фази обезбедјује бесповратна средстава од 20.000 до 50.000 евра, а предузећима која обезбеде квалификовану инвестицију у року од девет месеци од завршетка акцелерације, на располагању је додатна подршка кроз кооинвестирајући грант у максималном износу од 300.000 евра по предузећу. О условима конкурса и јачању стартап заједнице у Србији разговарамо са Млађаном Стојановићем, менаджером програма.

Са вама је Мирјана Никић.

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи