Како ћемо од следеће године улазити у земље Европске уније?

На вест да ће искусни дипломата Кристофер Хил бити нови амерички амбасадор у Београду, први коментари су указивали на његово добро познавање нашег региона али и блискост са председником Бајденом. Са којим планом и циљевима Вашингтон у Србију шаље тзв. тешкаша којег неки од наших бивших званичника памте као изузетног дипломату "тешке руке", питамо спољнополитичког коментатора Милана Мишића.

Из Брисела стиже најава да ће од следеће године за улазак у Шенген зону бити неопходна онлине најава и за држављане земаља које са ЕУ имају безвизни режим. Ова мера би се односила и на Србију, али и САД и Јапан. Иако се као аргумент наводе безбедносни разлози, може ли се овај потез читати као увод у повратак виза? Наш саговорник је правник Милан Антонијевић.

Октобар је месец информационе безбедности који се обележава широм света. „Информациона безбедност је заједничка одговорност", слоган осмишљен 2012. ујединио је државе Европе у борби против сајбер претњи. О томе колико су појединци и компаније изложени упадима у личну приватност, али и у податке значајне за пословање фирми и како да се заштитимо, разговарамо са Иваном Радоичић из компаније Security Academy.

Ако нисте из источне Србије, колико знате о Борском округу? Из велике љубави према родном крају али и професионалних разлога, млади историчар из Доњег Милановца Милош Петровић покренуо је фејсбук страницу Упознајте Борски округ. За Магазин говори о познатим и мање познатим подацима о том делу наше земље.

Са вама, Јелена Видић.

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи