Бакина цвекла

Свака бака има барем једно унуче које упорно одбија да једе поврће. Тако и мали Миша стално уз негодовање дочекује бакину салату са младом цвеклом. Наравно да му је драже кад чује звук звонцета дединог бицикла који му попут каквог сладоледџије сваке суботе доноси упаковану посластицу, него кад чује баку како га позива на ручак, а зна да га у тањиру чека само оно њено поврће.

И он, као и сваки дечак жели да порасте и да буде велики и јак, али ко каже да дечаци не расту од сладоледа? Од салате му је мрскија само бакина навика да га попут лутке постави испред њеног огледалцета и ту му чешља косу као некој девојчици.

После тога га узме за руку и одведе право на пијацу. Пошто бака зна да њен унук воли да се понаша као велики и одрастао дечак, ове суботе послала га је самог на пијацу. Иако је знао да код куће очекују да се појави са кесом цвекле, Миша се ипак одлучио за неколико шећерлема. Задовољан куповином, кренуо је назад мислећи да су прихватљиви сви будући губитци спрам оних слаткиша које је носио у џеповима...

Аутор текста - Татјана Киждобрански

Глумица - Јадранка Селец

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара