Да ли почињете дан уз кафицу и радио?

Можете ли да замислите јутро без кафе? А уз прву јутарњу кафу некако природно иде и јутарњи програм на радију. А најстарији радио на Балкану - Радио Београд слави свој 97. рођендан. Рођендан, наравно, прослављамо радно, али ћемо се мало опустити у ћаскању са слушаоцима у оквиру наше редовне рубрике "Питање јутра". Питаћемо их да ли су њима кафица и радио редовни јутарњи ритуал. Наравно, нећемо се љутити ни ако нас успут похвале и честитају нам рођендан. Отворени смо и за критике, и то се подразумева.

Први октобар сваке године у свету се обележава као Међународни дан старијих особа. У нашој земљи тим поводом биће покренута једна кампања, а више о њој, као и о положају и дискриминацији старијих људи, говориће нам повереница за равноправност Бранкица Јанковић која ће нам се укључити у програм.

Истовремено, у Београду се одржава традиционална, 52. по реду манифестација Радост Европе. Који су све програми намењени најмлађима и њиховим родитељима, али и бакама и декама, сазнаћемо од Иване Теодоровић из Дечјег културног центра.

Најавићемо и српску премијеру филма „Срећна нова, Јиву" која ће 2. октобра отворити фестивал документарних филмова Седам величанствених.

Као и сваког петка, на програму је Призма квиз па ће неко ко буде знао тачне одговоре на три питања у низу добити вредну награду.

Уредник и водитељ Миша Стојиљковић

Пробудите се уз Радио Београд 1!

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара