Читај ми!

Да ли је продужење животног века само сан или може бити стварност?

Један од разлога великог отпора  вакцинацији у многим земљама, па и у Србији, је кратак период у којем су нова цепива могла бити тестирана. Већина људи не зна да је рад на ДНК и РНК вакцинама почео још 90-их година, да је технологија увелико освојена и да се провере обављају неупоредиво брже него раније. Примена вакцина против КОВИДА 19, очигледно је дала резултат, али се и даље интензивно ради на новим генерацијама вакцина које би нас у потпуности и дуготрајније заштитиле од било каквих мутација вируса. На томе ради и тим швајцарских стручњака у којем је и наш научник Владимир Цмиљановић.

Недавно је објављено да је милијардер Џеф Безос, одлучио да уложи новац у Истраживачку лабораторију у Кембриџу која ради на проналаску технологије која би могла да продужи животни век човека. О томе да ли такви експерименти служе да побољшају квалитет живота богатих појединаца или од њих може имати користи целокупно човечанство, разговараћемо са др Мимом Фазлагић, гинеклогом и специјалистом медицинске генетике.

Није чест случај да се предузетници заинтересују да у свој  бизнис укључе почетнике. Добар осећај одвео је једног узгајивача препелица у Футог у тамошњу Пољопривредну школу и ту се зачела сарадња. Поклонио им је јаја и инкубаторе са идејом да дјаци већ сад вежбају и науче посао. До те школе није дошао случајно, јер је она већ неко време прави пример како се развија предузетнички дух и иновативност младих људи. Саговорник нам је професор ветеринарских предмета Горан Милошев, један од најзаслужнијих за неговање оваквог приступа у настави.

Уредник и водитељ Оливера Стајић.

 

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара