Читај ми!

"Прометеји новог века"

У овом издању Јутарњег програма, између осталог, покушавамо да разјаснимо шта ће се дешавати после става Врховног касационог суда (ВКС) да банке ипак могу да наплаћују камате на трошкове обраде кредита. Да ли ће грађани који су већ добили парнице и одштету од банака морати да врате новац? Шта ће бити са случајевима кој су тренутно у обради? Како ће се убудуће понашати судови, пошто поменути став ВКС није обавезујући? Наш саговорник биће Владимир Васић из Удружења банака Србије. Питаћемо и слушаоце да ли им је нешто јасно у овој правној збрци и да ли је неко од њих имао директно искуство са овом темом.

Наравно, говорићемо и о многим другим темама. Чућемо искуства неколико сточара из Хрватске који су се веома добро организовали и послују потпуно самоодрживо. Могу ли се њихова искуства пренети и у Србију?

Чућемо и причу о једној волонтерки која већ неколико година помаже породицама превремено рођене деце. Која је њена мотивација?

Најављујемо велику изложбу "Прометеји новог века" која се отвара у Музеју Југославије, а инспирисана је 60-годишњицом од одржавања Прве конференције Покрета несврстаних земаља у Београду. Које слике Петра Лубарде ће моћи да виде посетиоци изложбе и каква је била његова улога у представљању Југославије несврстанима?

Сазнаћемо и како ће изгледати "Дани Мије Алексића" који почињу у Културном центру Горњи Милановац. Ко ће добити овогодишњу награду и какав је програм?

Одговоре на ова питања, али и многе друге информације сазнаћете ако будете уз Радио Београд 1. С вама ће бити Миша Стојиљковић.

 

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи