Читај ми!

У сусрет изменама и допунама Закона о малолетницима

Посебна радна група Министарства правде завршила је нацрт измена и допуна Закона о малолетницима, којима би требало да буде побољшан положај малолетника као жртава. Предвиђено је и повећање казне малолетничког затвора са 10 на 12 година. О кривичним делима млађих од 18 година водиће се посебне евиденције при судовима и тужилаштвима, а биће формирана и централна база података. Које су још измене предвиђене, чућете од др Иване Стевановић, директорке Института за криминолошка и социолошка истраживања, чланице поменуте радне групе.

Поводом трагичне смрти тинејџера-фудбалера током утакмице у недељу у Београду, др Александра Милосављевић, председница Удружења лиценцираних специјалиста медицине спорта говориће о томе да ли се само стиче утисак или оваквих случајева у последње време има више него раније те да ли их је и како могуће спречити. А др Миланко Шеклер, вируслог и имунолог у Ветеринарско-специјалистичком институту у Краљеву, још једном ће бити наш саговорник у вези са актуелним темама у борби са вирусом корона.

У "Магазину на Првом" моћи ћете да чујете више и о изложби "Јован Дучић: Трагање за новим" приређене у Галерији САНУ у оквиру програма обележавања 150. годишњице рођења великог песника, затим да се упознате са Покретом СПРЕММА - за сваремену предузимљиву едукацију младих "Капетан Миша Анастасијевић", као и новоотвореним научним центром "МолеКул" у Музеју науке и технике у Београду.

Са вама - Елизабета Арсеновић.

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара