Читај ми!

Шта нас чека кад се сусретну ковид и сезонски грип?

Док се епидемиолошка ситуација са ковидом усложњава, епидемиолози и инфектолози упозоравају да би ове јесени сезона грипа могла да буде озбиљнија у односу на прошлу годину. Евентуални "судар" два вируса значајно отежава клиничку слику и лечење пацијената, кажу стручњаци и позивају грађане да приме вакцину против грипа која ће бити доступна од средине октобра. Како вирус грипа утиче на оболеле од ковида, које категорије становника су потенцијално најугроженије и како мотивисати становништво на имунизацију ако ни вакцинација против короне није постгла жељени резултат питамо др Драгослава Поповића, стручњака УНИЦЕФ за имунизацију.

Председник Француске Макрон одлучио се за драматичан дипломатски потез, повукао је амбасадоре из САД из Аустралије због изненадне одлуке Канбере да откаже куповину француских подморница и своју флоту ојача набавком британских. Свему је претходила такође изненадна најава стварања новог безбедносног савеза Америке, Аустралије и Велике Британије са нескривеним циљем да се војно, политички и економски сузбије ширење утицаја Кине не само на далеком истоку. У Магазину анализирамо узроке и могуће последице геополитичког потреса у индо-пацифичком региону.

Удружење нафтних компанија Србије припремило је предлоге за измену акцизне политике који би, према њиховим најавама, требало да помогну растерећењу привреде али и повећању промета горива. О каквим је мерама реч? Колико је скок цена одвратио купце од бензинских пумпи? Због чега плаћамо најскупље гориво у региону и каквог је квалитета? То су нека од питања за Томислава Мићовића, генералног секретара Удружења.

У Магазину на првом и о две значајне изложбе, "С обрамицом низ пут", којом Етнографски музеј обележава 120 година рада и "Јованка Броз-у боји" у холу РТС, прво јавно приказивање оригиналних одевних предмета некадашње прве даме Југославије.

Уредник Јелена Видић.

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи