Читај ми!

ВУЧИЋ: Пријатељство са Турском гаранција стабилности

У Вахдетин палати у Истанбулу, званичној резиденцији турског председника, након радног доручка уследио је састанак председника Србије Александра Вучића са домаћином Реџепом Тајипом Ердоганом. После састанка који је трајао два сата, председник Вучић је изјавио ће председник Турске до краја године посетити нашу земљу, те истакао да пријатељство са Турском представља додатну гаранцију за стабилност и очување мира на Западном Балкану. Председник Ердоган је подржао дијалог Београда и Приштине, истакао је Вучић. Како је рекао разговарано је о свим важним темама, пре свега економским, о турским инвестицијама, како турске компаније изводе радове у нашој земљи, али и свим регионалним питањима и односима Србије и Турске.

У Палати Србија завршена је друга фаза међустраначког дијалога о изборним условима, уз посредовање представника европског парламента. Прва тема су медији, друга изборни процес. После јучерашњег разговора о медијима, на првој сесији међустраначког дијалога, део опозиције - Странка слободе и правде, Покрет за преокрет, Покрет слободних грађана и Демократска странка - изашли су из преговора. како је потврђено РТС-у, европарламентарци у завршном документу предлажу 16 мера.

Епидемијска ситуација компликује се широм Србије. Повећан је број прегледа у ковид амбулантама, и број пацијената у болницама. Заменик директора Института за мајку и дете професор Владислав Вукомановић каже за РТС да је у тој здравственој установи тренутно на лечењу седам особа у ковид-делу, као и да оне нису у тешком стању. Нагласио је да је важна вакцинација деце узраста од 12 до 18 година, као и да предлог за увођење ковид пропусница подразумева да оне буду неопходне старијима од 16 година.

Француска је одлучила да повуче амбасадоре из Сједињених Држава и Аустралије на консултације, пошто су Аустралија, САД и Велика Британија постигле договор о испоруци нових нукеларних подморница, којим је окончан договор о набавци француских подморница вредан 40 милијарди долара. То је први пут да је Француска опозвала свог амбасадора из Вашингтона.

У Новом Саду је почео 88-ми међународни Пољопривредни сајам на коме учествују излагачи из 17 земаља.

Одбојкаши Србије играју против Италије у полуфиналу Европског првенства. Утакмица у Катовицама почиње у 21 час. Пренос је на Првом програму наше телевизије. У другом полуфиналу, од 17 и 30, састају се Пољска и Словенија.

Уредник емисије: Наташа Ракетић

Уредници вести: Реља Трајковић и Марица Сердар

Продуцент: Љубинка Добриловић

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара