Катедра за српски језик у Будимпешти, првих сто година

Катедра за српски језик, у оквиру Одељења славистичких студија, на Универзитету“Етвеш Лоранд“ у Будимпешти, са краћим прекидима постоји дуже од 100 година. Гост емисије је др Александер Урком, шеф катедре.

Академска српска асоцијација из Ниша окончала је пројекат онлајн наставе српског језика као завичајног језика за наше младе у дијаспори, узраста од 14-20 година. Утиске полазника и наставника сумираће из Ниша Тамара Ћирић.

Србија и Република Српска покренуле су кампању чији је циљ да се заштите имовинска права Срба који су раније живели на територији Федерације БиХ. Кампању су у Београду представили Арно Гујон, директор Управе за дијаспору и Србе у региону и Млађен Цицовић, шеф Представништва Републике Српске у Србији.

Уредница емисије је Гордана Глигорић.

Музички уредник: Ненад Камиџорац.

veceras.zajedno@rts.rs

Вечерас заједно

Autor:
Уредник редакције Ружица Зоркић Радичевић

Емисија магазинског типа која се емитује сваког петка од 21 час. Настала је 8. маја 1970. године с намером да одржава контакт с нашим људима који, како се наводи и у шпици емисије, „живе и раде далеко од родног краја“. Данас је емисија, осим дијаспоре, окренута и Србима у региону. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво