Читај ми!

Трка кроз Србију

Трећа етапа 61. бициклистичке `Трке кроз Србију` вози се данас од Чачка до Пријепоља, града који је први пут у историји један од домаћина рениморане спортске манифестације. Етапа је дуга 156 километара. После прва два дана, утисци су више него повољни, Србија се - по ко зна који пут- представила у изврсном светлу у улози домаћина великих догађаја. Иначе, на овогодишњој `Трци кроз Србију` наступиће 22 екипе,а у каравану је сто тридесет двоје бициклиста. Поред националних тимова Србије, Турске, Бугарске, Северне Македоније и Босне и Херцеговине, међу фаворитима у коначном пласману су и тимови из Француске, Словеније, Пољске, Канаде, САД и Белорусије. Репрезентација Србије наступа у пуном саставу, предвођена нашим најбољим спринтером Душаном Рајовићем. Одмах по завршетку треће етапе, за нашу емисију и Радио Београд 1 говори председник Бициклистичког савеза Србије и директор ове трке, Радомир Павловић

Српски тенисер Новак Ђоковић пласирао се у финале `Ју-Ес опена`, пошто је савладао немачког тенисера Александера Зверева након преокрета са 3-2 (4:6, 6:2, 6:4, 4:6, 6:2) у сетовима. Нестварна, гладијаторска борба двојице сјајних тенисера, још бољих пријатеља и, чини се, све љућих ривала. Чућемо разговор нашег дописника РТС-а из САД Александра Жигића са првим рекетом света, као и опсервације познатог тениског стручњака, дугогдишњег селектора Дејвис куп репрезентације, Радмила Арменулића. Меч између Ђоковића и Медведева игра се сутра од 22 часа,а вечерас у том термину састају се две најбоље играчице турнира, Радукану и Фернандез. 

Одбојкашки клуб Јединство из Ужица организовао је први Турнир шампиона у Хали спортова у Ужицу, на коме су-поред домаћина-учествовали још и Уб, ТЕНТ и Црвена звезда. Чућемо утиске наше прослављене одбојкашице, од скора генералног секратара ОК Јединство, Весне Читаковић. Одбојкаши Србије из Кракова су прешли у Гдањск, пољски град у коме ће играти утакмицу осмине финала Европског првенства са селекцијом Турске, овај меч на програму је сутра. Србија и Турска састаће се у недељу од 20.30 сати у Гдањску, након што су актуелни прваци Европе у групи А заузели друго место, док је Турска била трећа у групи Ц. О предстојећем мечу, чућемо размишљања наших репрезентативаца Николе Јововића и Марка Ивовића.

У хотелу Фонтана у Врњачкој Бањи до септембра одржава се Миленијум Тим Прва лига Србије, екипно првенство државе у игри на 64 поља. У конкуренцији мушкараца има 12, а код дама 11 екипа, борбе ће бити неизвесне до последњег такмичарског кола. О актуелностима из Врњаца и за шаховским таблама, овог поподнева разговарамо са генералним секретаром националног савеза Андријом Јоргићем. 

Ништа се баш неће мењати у концепцији емисије у односу на претходне, поред спорта- ту су и најактулније новости из света културе, јавног и уметничког живота. Испратићемо одржавање бројних изложби широм Србије, почетак нових сезона домаћих позоришта, нове књижевне наслове, нека лепа дешавања крај нас. Јутрос нам је стигла информација да ће престижним Матићевим шалом у наредном периоду бити огрнут млади песник Коста Косовац, па смо га одмах позвали да нам се придружи у студију, да кроз стихове обележимо вредну награду која му је заслужено припала. Једноставно, то је момак несвакидашњих стихова, другачијег стила, посебне емоције, која очарава на прво слушање. 

Витез кулинарства Милијан Стојанић обрадоваће нас још једним предлогом јеловника за недељни ручак, а сви заједно ћемо слушати обиље фине, ведре музике и лаких рефрена, како бисмо једни другима улепшали овај дан.

Уредник и водитељ је Жељко Стефановић.

 

Време спорта и разоноде Време спорта и разоноде

Autor:
Жељко Стефановић

13. марта 2024. године, емисија обележава 64 година постојања, што је сврстава у ред најтрајнијих радио програма у нашим и европским оквирима. Свих тих деценија била је и остала мамац за публику која прати спорт, али и актуелности из јавног и културног живота. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво