Читај ми!

Љубавна шетња Београдом

Плочници престонице Србије и дан данас одзвањају бурним емотивним причама које овај град памти. Неке од прича које се и данас препричавају су како је Црњански волео Виду или Иво Андрић чекао Јелену, жену које нема. Једна од најстаријих прича је о српско - турској романси између Јагле и Бадзе, турске буле и нашег јунака. Нису могли да буду у контакту јер је она била у кући којој он није имао приступ. Тако су издресирали куче које је носило цвеће овом заљубљеном пару и сваки цвет је имао своју симболику. Све ово представља део Љубавне шетње Београдом, које је организовала и води Сања Ђаковић.

Да ли бисте волели да имате уређај који може да утврди да ли је млеко право или разређено, да ли је маслиново уље право или је мешано са другим врстама? Замислите мајицу која може да из узорка зноја детектује пХ вредност или који је лек коришћен, а тек ћебе за бебе које свира успаванку. Заједничко за све ове невероватне ствари ,односно изуме, је текстилна електроника,коју развија наш истразивачки тим са Факултета техничких наука у Новом Саду. Више о овоме сазнаћемо од вође тима професора Горана Стојановића.

У Јутарњем програму говорићемо и о наталитету у Лесковцу, где је у јулу месецу рођен рекордан број беба. Феномен је жена која је после близанаца пре 3 године сада родила тројке, зачеће природним путем.

Проверићемо и да ли наши туристи у Турској и на Родосу имају проблема због пожара, а сазнаћете и како се припремају голубови писмоноше. У септембру ће Србија бити домаћин Светског првенства у овом необичном спорту.

Пратимо и дешавања на Олимпијским играма, велики дан за Ивану Шпановић која скаче у финалу. Кајакаш Бојан Зделар тачно у 3.00 по српском времену наступиће у полуфиналу трке К1 - 1000 м.

Уредник и водитељ: Николина Миљковић

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи