Породична прича

Како је лако! Знам(о) све о речима: како се творе, које све врсте речи постоје, како се систематизују - добро, то баш и није реч коју би могли ученици који уче лекцију (основна школа, осми разред) да прихвате као нешто што им је блиско.

А, речи су, пре свега, ту да нам буду блиске. Јер, ако нам нису блиске, мораћемо да их учимо напамет, а кад тако учиш, лако побегне, лако се  заборави....

Речи су "гости" у данашњој емисији. Оне прећутане и оне изговорене, написане....

Такве, написане, често сведоче. Као у Дневнику Ане Франк. Јер баш на данашњи дан 1944. године, у скровишту у Амстердаму Гестапо је ухапсио породицу Франк и још четворо Јевреја и депортовао их у концентрациони логор. После рата откривен је дневни 14-годишње девојчице Ане Франк, који представља један од најпотреснијих докумената о страдању Јевреја у Другом светском рату.

И Шимон Цубота твори речи, уплиће их и расплиће. до песме.

Мало смо самоуверени "кад је реч о речима". Узимамо их здраво за готово. А, доћи до прве речи није лако. Али је лепо. Разговори прве врсте које воде тек рођени Видак, мама мај и понекад тата и старији брат су најбољи доказ.

Аутор Весна Ћоровић Бутрић.

Фамилиологија Фамилиологија

Autor:
Редакција за децу и младе

Програм за децу и младе Радио Београда 1 постоји пуних шест деценија. Од тренутка када је Радивоје Лола Ђукић добио «партијски» задатак да организује нешто што би деци тих година било забавно и корисно, он је, талентован и мудар, направио дечју групу. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи